2012. szeptember 11., kedd

Az utolsó hetek dilemmái #1 - Újat vagy használtat?

 Újat vagy használtat?

A babakelengye-lista átnézése után merült fel bennem ez a kérdés. Nem vagyok-e skót anya, ha használt ruhákat veszek a gyerekemnek? Aztán olvastam valahol erről, hogy a picinek nem az számít, hogy használt vagy új ruha van-e rajta, hanem az őt körülvevő szeretet. Neki a születése után az a legfontosabb, hogy minél több szeretet és gondoskodás vegye körül, hiszen kikerült az addig védelmet és melegséget nyújtó puha lakhelyéből, az anyaméhből.
Úgy döntöttem tehát, hogy lesznek bizonyos dolgok, amiket használtan veszünk meg neki, de sok minden újat is fog kapni. A ruháiból biztosan használtat adok rá itthon, de lesz néhány, amiket akkor visel majd, ha orvoshoz vagy védőnőhöz megyünk. Használtan vettük ugye a babakocsit is, terveim szerint a hordozó is az lesz. Ha Fisher Price (vagy hasonló, márkás) játékot, pihenőszéket, játszószőnyeget veszünk, biztosan azt is aukciós oldalakról szerezzük be neki. Ki lehet fogni nagyon jó állapotú darabokat, csak szemfülesnek kell lenni, és egy kicsit alkudni kell. Mert egyesek képesek az általuk használt márkás bébicuccot majdnem olyan áron aukcióra bocsátani, mintha új lenne. Így jártunk pl. a szívhang hallgatóval is: a vaterán 7-8 ezerért kínálták akkor használtan (plusz posta!!), a Brendonban meg 9 ezerért vettük, és vadonat új, garanciás. Lehet számolni...
Új lesz a bútora (szőnyeg, függöny...), az ágyneműje. Ezt is a vaterán találtam, és illik is a zsiráfos-állatkás dolgokhoz. Két garnitúra ki is pipálva: párna, paplan, rácsvédő, zsebes tároló, kifogó (pihepuha frottír, kapucnis). Minden mosható, a párna, takaró nem levehető huzatú, de 40 fokon bátran mehet a gépbe.
Ragaszkodom az újhoz a textilpelenkát illetően is.
A pólya - ami neki az anyaméh ölelését idézi, és szoptatni is könnyebb ebben sokak szerint - még az enyém volt, a nagyi ígért rá két huzatot. Kaptunk a rokonoktól ágyneműt is, külön huzattal, de úgy gondoltam, az majd megmarad a nagyiéknál, mert ha megyünk, ott is lennie kell ilyennek. És sértődés sem lesz belőle. A padlásról előkerültek még apró ruhák, valószínűleg ezek is a rokonságból valók, amik most tisztításra és átválogatásra várnak. Ha sikerül, licitálok még egy huszonvalahány darabos vegyes méretű ruhacsomagra, és a ruhakérdés is meg van oldva az első néhány hétre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése